Zakaj je FERI prava izbira?

Študij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) je usmerjen k spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti. Široka paleta programov omogoča študentom raziskovanje različnih področij, kar odpira vrata neskončnim možnostim. Visok standard opremljenosti predavalnic in laboratorijev ter uporaba sodobnih, atraktivnih učnih metod dodatno obogatijo študijsko izkušnjo. S tem postane študij na FERI še bolj zanimiv in privlačen za bodoče študente, ki si želijo kreativnega in naprednega okolja za razvoj svojih sposobnosti.

Izbirate lahko med univerzitetnimi (UN) in visokošolskimi strokovnimi (VS) študijskimi programi.

Na univerzitetnem študiju (UN) se naučite temeljnih znanj in inženirskih metod za reševanje strokovnih problemov ter razvijanje novih rešitev, kar pripravi diplomante za nadaljevanje študija ali vstop v delovno okolje.

Na visokošolskem strokovnem študiju (VS) je poudarek na aplikativnih vsebinah, manj je teoretičnih predmetov, kar omogoča študentom hitrejši prehod v delovno okolje s konkurenčnimi kompetencami.

Prihodnost potrebuje inženirje

Svet se neprestano razvija s hitrostjo, ki je včasih težko slediti. Novosti, kot so umetna inteligenca, masovni podatki in internet stvari, postajajo vseprisotne in obljubljajo še hitrejši napredek v prihodnosti. Ta hitri razvoj prinaša številne izzive na vseh področjih in spreminja načine dela, pri čemer ustvarja potrebo po novih znanjih in veščinah. Da bi se uspešno spopadli s temi izzivi, potrebujemo dobro izobražen kader, zlasti pa izkušene in inovativne inženirje.

Zaposlitvene možnosti

Diplomanti FERI posedujejo tako temeljna kot praktična znanja s svojega področja, kar jim omogoča učinkovito reševanje kompleksnih inženirskih nalog. Njihova sposobnost integracije znanj iz različnih področij dodatno krepi njihovo strokovnost.

Zaposljivost diplomantov FERI ni vprašljiva, saj so med najbolj zaželenimi profili v različnih industrijah. Potrebe gospodarstva po teh strokovnjakih že vrsto let presegajo število razpoložljivih kadrov. Ta trend se bo verjetno nadaljeval, saj se s stalnim razvojem informacijske družbe potreba po tehnično podkovanih strokovnjakih, ki imajo tudi poslovna in organizacijska znanja, nenehno povečuje.

Izbirate lahko med univerzitetnimi študijskimi programi Elektrotehnika, Informatika in podatkovne tehnologije, Medijske komunikacije, Mehatronika, Računalništvo in informacijske tehnologije, Telekomunikacije, Gospodarsko inženirstvo – smer Elektrotehnika in Predmetni učitelj - usmeritev Izobraževalno računalništvo, enoviti magistrski študijski program. Ter visokošolskimi strokovnimi študijskimi programi Elektrotehnika, Informatika in tehnologije komuniciranja, Mehatronika, Računalništvo in informacijske tehnologije.

Pridružite se nam na informativnih dnevih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko 16. in 17. februarja. Za več podrobnosti obiščite našo spletno stran https://informativni.feri.um.si ali https://pridi-na-feri.si.