Trivia Night na EPF

  1. decembra smo na EPF-u izpeljali že 2. tradicionalni Trivia Night, na katerem so se tekmovalci pomerili v poznavanju različnih tematik, od športa, glasbe, filmov in serij pa vse do bolj podrobnih tem kot so slavne osebnosti in pa seveda ekonomija. Dogodek so med drugim sponzorirali Unifit Maribor ter Maribox, od katerih pa smo prejeli obilno količino kokic, ki so še dodatno polepšale večer😊.

Na dogodek so prišle 4 ekipe po 4 študente, nekaj ekip pa so celo sestavljali študenti iz drugih faksov. Vsi so se odrezali precej dobro, saj med prvo in zadnjo ekipo ni bilo velike razlike med doseženimi točkami. Nekatera vprašanja so bila precej težka, npr.:

-V kateri ameriški zvezni državi leži kraj Bretton Woods, kjer je bil leta 1944 bil sprejet brettonwodski sistem?

             - New Hampshire

Pred kratkim se je v kinodvoranah začel predvajati Disneyev animirani film Frozen 2, ki nadaljuje zgodbo uspešnega prvega filma.  Zanima nas ime sester, ki imata glavno vlogo v filmu ter kraljestvo, v katerem živita.

-Elsa, Anna, Arendelle

Skozi bogato evropsko zgodovino so se nekatera evropska mesta tudi preimenovala. Katera današnja prestolnica se je med letoma 1624 in 1924 imenovala Kristiania?

             - Oslo

Dogodek je bil zelo prijeten in upamo, da ga bomo naslednje leto imeli spet možnost izpeljati.