Ali si iz pravega testa?

V sredo, 21.11. se je na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor odvijal projekt »Ali si iz pravega testa?«, za organizacijo katerega smo poskrbeli tutorji EPF in Študentski svet EPF.

Pod imenom projekta se skriva naš že tradicionalni karierni sejem. Z imenom smo želeli izzvati vse študente naše fakultete, da preverijo ali so iz pravega testa za pravega ekonomista.

Našemu vabilu so se odzvala naslednja podjetja, ki so bila z nami skozi sredino popoldne: Finančna hiša, Umor, Fininvest, Zavarovalnica Sava, Tovarna podjemov, Trenkwalder in M servis.

Študenti so imeli priložnost spoznati delodajalce, preveriti in dobiti informacije iz prve roke kaj točno iščejo, kaj so sposobnosti in znanja, ki jih bodo rabili na trgu in kaj vse je res pomembno, ko prvič stopimo pred delodajalca. Za vse tiste bolj sramežljive smo jim pripravili nekaj vprašanj, vendar smo kaj hitro ugotovili, da so vsi zelo zainteresirani ter da že vedo, kaj želijo izvedeti od delodajalcev. Tako ni bilo stojnice, ki bi bila prazna.

Ker pa smo študentom tudi želeli pokazati, da cenimo njihovo zainteresiranost za projekte in bodočo zaposlitev, smo vsem, ki so obiskali vsaj 4 stojnice, dali en prisrčen »goodie bag«. V njem je bilo veliko dobrot, ki so jih prispevali naši sponzorji.

Za vse obiskovalce in njihove želodčke, pa smo poskrbeli z manjšo pogostitvijo, ki so jo pripravili študentje in zaposleni Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Prav tako pa smo poskrbeli za sladkosnede, saj so si lahko postregli s piškoti slaščičarne Ilich.

V kolikor si zamudil naš projekt, prilagamo tudi nekaj slikic iz dogodka.