SODOBNI TRG DELA IN MI NA NJEM

'Uči se, pa boš daleč prišel' smo poslušali kot otroci, a kmalu ugotovili, da je rek vse manj aktualen. Četudi imamo v žepu diplomo, ne pomeni, da nas služba čaka za vogalom oziroma da smo bolj zaposljivi. Časi so se zamenjali, delovni trg pa posodobil. 
Ni več dovolj, da pridobivamo dobre ocene, pomembna postajajo tudi neformalna znanja.

 

Da je v sodobnem času treba za uspešno kariero narediti nekoliko več, s tem pa tudi stopiti iz povprečja, je jasno tudi ekipi ŠOUM, ki organizira celodnevno študentsko konferenco Sodobni trg dela in mi na njem.

Kot udeleženec/ka študentske konference boš imel/a priložnost sodelovati na delavnicah mehkih veščin, ki bodo nedvomno pripomogle k tvoji zaposljivosti. Lahko boš prisluhnil/a predavanjem iz »realnega življenja«, saj se nam bodo pridružili Božo Emeršič, dolgoletni predsednik uprave Grawe, ki nam bo predstavil kako se uspešno vključiti na trg dela po končanem študiji in ekipa Pokica, katera nam bo predstavila njihovo pot in kako uspeti na trgu s svojo idejo.

Prav tako pa boš svoje znanje in poglede na svet lahko delil tudi ti! Z udeležbo na konferenci ti ponujamo možnost, da se udeležil dveh aktualnih okroglih miz. Prva izmed teh bo okrogla miza, ki se bo dotaknila aktualne teme kriptovalut, njihove prihodnosti ter prihodnosti klasičnega podjetništva. Z nami bosta svoje izkušnje delila tudi Peter Merc (soustanovitelj Lemur Legal) in dr. prava Luka M. Tomažič.

 

Okviren potek konference:

Predavanje 1: Nevro-linguistično programiranje (Gaber Marlot)

Predavanje 2: Kako vstopiti na trg dela po končanem študiju? (Božo Emeršič – dolgoletni predsednik uprave Grawe) /

Uspešna zgodba mladega podjetnika: Pokica

Delavnice mehkih veščin: Preboj kreativnosti / Od poklica do prihodnosti (v izvedbi Socialne akademije)

Okrogle mize: Kaj hočete od nas? (predstavnik študentov, Zavod za zaposlovanje, predstavnik podjetja) / Ali so kriptovalute res edina prihodnost? (dr. Luka M. Tomažič, Peter Merc)