Poklici v resnici

Študentski svet in tutorji EPF smo v mesecu marcu in mesecu aprilu izvedli projekt z imenom POKLICI V RESNICI. S tem projektom smo želeli študentom vseh usmeritev ponuditi vpogled v dela, ki jih bodo lahko s svojo usmeritvijo in izobrazbo lahko opravljali.

Ker želimo študentom ponuditi tudi drugačne načine predavanj, smo se odločili, da nekaj usmeritev strokovnjaki predstavijo na fakulteti, nekaj predstavitev bodo delodajalci izvedli v svojih podjetjih, kjer so jih študentje lahko obiskali kar v Mariboru. Čisto na koncu tega projekta, in sicer 12. aprila pa smo študente Ekonomsko-poslovne fakultete odpeljali na strokovno ekskurzijo v Impol, Mik Celje in Gorenje Velenje.

Ostala podjetja, ki so se nam še predstavila pa so bila naslednja:

- ABC revizija, kjer sta se predstavila poklica računovodja in revizor

- NKBM, kjer so bila predstavjena glavna področja, ki jih lahko najdemo v bančnem poslovanju

- Relax turizem, kjer so predstavili možnosti zaposlitve študentom, ki so izbrali usmeritev turizem

- Tovarna podjemov, kjer so predstavili namen in uporabnost inkubatorja podjetništva, za vse start up navdušence.

Študentom je bil projekt zelo zanimiv in priročen, saj so izvedeli iz prve roke, kaj od študentov delodajalci pričakujejo. Vsekakor to niso samo opravljene obveznosti in zaključena diplomska naloga, ampak so pomembne tudi mehke veščine, ki jih študentje Ekonomsko-poslovne fakultete lahko nadgradijo tudi s pomočjo naših projektov in delavnic, ki še prihajajo.

Več informacij, kateri dogodki še sledijo, pa lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/SSEPFum/