'FUN FACTS' – zabavni vici, dejstva in malo manj resnična dejstva o pravu in pravnikih

Disclaimer: 'Zapisano predstavlja satirični konstrukt za namene humorja in nikakor ne vodilo za ravnanje.'  (Kar pomeni, da če vam dejstva niso smešna, potem je to besedilo brez namena oz. žalostna tragedija).

 

Vici:

1) Bistvene razlike med pismenim osnovnošolcem in pravnikom ni, razen te, da slednji še matematike ne ve.

2) Slovenski pregovor pravi, 'Boljša je slamnata pogodba, kakor pa zlata pravda', a kaj ko so pravniki krivi tako za eno kot za drugo.

3) Kaj je 10.000 pravnikov na dnu morja? Dober začetek. Zakaj? Ker vsaj tako veš, kje točno najdeš tiste 'ta dobre'.  

4) Kaj je razlika med povoženo divjadjo in povoženim pravnikom? Pred divjadjo so zavorne sledi.

4) Obstaja en star univerzalen pregovor, češ, da se moraš bati zdravnika s knjigo in pravnika brez. Ampak zopet se poraja tista misel o razliki med pismenim osnovnošolcem in pravnikom.

5) Koliko vicev o pravniku poznam? Tri, vse ostalo je resnično.  

 

Dejstva:

Če ti ukradem tvojo zlato uro, jo prodam zlatarju, ta pa jo proda tretji osebi, je več ne moreš zahtevati nazaj.

Ena izmed (redkih) dejstev, ki se jih spomnim iz rimskega prava je, da je edina razlika med rastlinami, ki jih 'poseješ' ali 'posadiš' ta, da prve postanejo del nepremičnine takoj ko padejo v stik z zemljo, medtem ko slednje komaj takrat, ko se 'zarasejo'.

Če upravni organ ne odloči o tvoji zahtevi (recimo o izdaji osebne izkaznice) v roku dveh mesecev imaš pravico da… se pritožiš na drug organ.

Zapomnite si, če uživate prepovedane substance s kolegi, jih nikar ne 'pripravljajte' drug za drugega temveč vsak za sebe, saj je lahko razlika v maksimalni kazni 7 let in 335 dni.

Ko sem spisal zabavna dejstva, sem sam pri sebi pomislil, da nujno rabim zapisati 'disclaimer'.