Po raziskovalne izkušnje v ZDA

Te zanima, kako izgleda študij v ZDA, Kanadi ali Veliki Britaniji? Si želiš sodelovati v raziskovalni skupini v tujini? Ena izmed priložnosti se ti ponuja preko ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF), ki te lahko poveže z vrhunskimi slovenskimi raziskovalci in profesorji na številnih tujih univerzah (Stanford, Berkely, Princeton, Harvard in številne druge). V desetih tednih si lahko razširiš znanje iz svojega področja izobraževanja preko dela v najboljših laboratorijih, predavalnicah in skupinah, prav tako pa pridobiš dragocene kulturne izkušnje. 

ASEF ponuja priložnost najboljšim študentom in študentkam, ki jih zanima področje astrofizike, fizike, računalništva, političnih ved, literature, biologije, nevrobiologije, biokemije in drugih sorodnih ved, prisotne pa so tudi povezave z družboslovjem. Kako poteka postopek prijave in izbora, o življenju, študiju in svojo raziskovalni izkušnji ter možnostih financiranja bo spregovorila magistrska študentka angleščine in sociologije ter koordinatorica tutorjev na FF Lucija Dežan, ki se je letos novembra vrnila iz dvomesečnega znanstveno-raziskovalnega obiska na univerzi v Oklahomi. Pod mentorstvom slovenske profesorice dr. Bračič je spremljala vmesne senatorske volitve in delovala v mobilnem laboratoriju, poučevala ameriške študente ter raziskovala odnos priseljencev do nacionalne identitete.

Na predavanje ste še posebej toplo vabljeni študenti magistrske stopnje, veseli pa bomo tudi mlajših nadebudnih študentov.
Predavanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra 2018 ob 16.00 v predavalnici 0/103 na Koroški 160.