Marčevski dogodki na EPFu

Poizpitni žur EPF & FKBV

Študijsko leto 2018/2019 se je že prelomilo v drugo polovico. Za nami je tako še en semester, kakor tudi izpitno obdobje. Med obdobjem izpitov študentom predvsem primanjkuje časa za obštudijske aktivnosti, razne zabave so prav tako na stranskem tiru. Študentski svet in tutorji EPF se tega dobro zavedamo, zato smo v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede pripravili Poizpitni žur EPF & FKBV. Zabava je potekala 6. marca v klubu Trust, zato je termin sovpadal s pustnim časom in tematsko obarvano zabavo v maskah. Študentje so se lahko po napornem obdobju sprostili in spoznali kolege iz druge fakultete. Seveda niso manjkale niti nagrade in akcijska ponudba skozi vso noč. V poznih nočnih urah smo se polni pozitivne energije odpravili spat ter bili polni pričakovanj novih projektov v mesecu marcu, ki jih vsekakor ni primanjkovalo.

 

 

Sejem rabljenega gradiva

Vsi študentje, ki so imeli doma razne knjige, skripte ali zapiske, ki jih niso več potrebovali, so jih lahko na sejmu rabljenega gradiva prodali mlajšim generacijam. Študentje so imeli 14 dni časa, da so prinesli svoje zapiske v tutorsko pisarno, kjer smo jih popisali.

Sejem rabljenega gradiva je potekal 12. marca od 09:00 do 14:00 ure na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Zaradi velikega interesa študentov smo letos organizirali že drug takšen dogodek. Študentje so se lahko na ta način še dodatno med seboj povezali. Prav tako je vsak posameznik, ki se je udeležil dogodka dobil Tutorial.

Na ta način so študentje svoje zapiske prodali po nižjih, bolj dostopnih cenah ter s tem nekaj malega zaslužili. Mlajše generacije pa so tako s prve roke izvedele kakšne informacije o predmetih in o nadaljnjem študiju.

 

 

Makro zgodbe, mikro podjetij

V sredo, 20. marca se je na Ekonomsko-poslovni fakulteti odvijala zelo zanimiva okrogla miza z naslovom MAKRO ZGODBE, MIKRO PODJETIJ. Predstavila so se nam 3 odlična start-up podjetja, ki so uspela, vsaka na svoj način.

Svoje začetke, ovire in pot do uspeha so z nami delili Špela Lukas iz podjetja Pokica, Rok Starič iz podjetja Rok's nut butter in Aljaž Deu iz podjetja Palačinkomat (Palačinke takoj). Samo dogajanje se je pričelo ob 15.30 uri v študentskem kotičku na Razlagovi 20. Študentje so imeli tako edinstveno priložnost izvedeti iz prve roke, kako idejo pretvoriti v realno stanje, kakšne so ovire, s katerimi se bomo kot mladi podjetniki srečevali, kje pridobiti finančna sredstva. Prav tako pa tudi ni manjkalo smeha, za katerega so poskrbeli gostje. Vsi tisti, ki morda razmišljajo o začetku svojega lastnega podjetja so pridobili neko dodatno spodbudo pri uresničevanju svojih ciljev.

Ob koncu dogodka pa so vsi obiskovalci prejeli tudi paketek izdelkov naših gostov.